Vad sägs om en härlig halloncheesecake till sommarfesten? Bottnen av valnötter och dadlar är ljuvlig i kombination med hallonfyllningen.
Kakan är rawfood, mjölkfri och glutenfri.
Ingredienser
Botten:
4 dl valnötter
10 dadlar
1/2 pressad lime
1 msk kokosolja
Fyllning:
2 dl hallon
6 dl mandelmjöl
1 msk chiafrön
1/2 dl agavesirap
2 msk kokosfett
1 msk lime
vatten till lagom konsistens
Översta lagret:
4 dl hallon
6 aprikoser
3 msk chiafrön
1 msk lime
Gör så här
Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet.
Tryck ut i botten på en kakform med löstagbar kant.
Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över bottenlagret.
Ställ kakan i frysen i någon timme.
Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan.
Sätt kakan i frysen före servering så att den blir kall.
Cheesecaken kan även förvaras i frysen, men ta fram den i god tid före serveringen.