Här är desserten för den med passion för choklad. En underbar mousse på mintchoklad – med avokado som bas – serverad på en härlig liten pistagemussla sötad med dadlar. Gott!
Fakta
Receptet kommer från Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
4
Pistagebakelser/pistagemusslor
1 dl pistagekärnor, EKO
8-9 st daddlar, EKO (om du använder torkade dadlar, blötlägg dem i vatten någon timme innan du mixar dem)
1 msk kokosolja; EKO
Mintchokladmousse
2 msk kokosolja;, EKO
1 1/2-2 avocado EKO beroende om de är små eller stora
2 msk kakaopulver, EKO
1 1/2 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver, EKO
1 krm himalayasalt
1/4 dl finhackade färska ekologiska myntablad eller 1/2 krm pepparmintolja
1 tsk limeskal, finrivet, EKO
12 st hallon, färska EKO