Annons
Annons

Rödbetsbiffar med röda linser

Underbart krispiga biffar som samtidigt är mjuka på insidan, och fulla av nyttigheter i form av nitratrika rödbetor, samt fiberrika linser och jordnötssmör. Perfekt mättande och god mat på hösten!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
25 oktober, 2023
Rödbetsbiffar med linser och grönsallad

”Underbart goda biffar som är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Det går att halvera receptet om du önskar. Har du allergi, välj tahini i stället för jordnötssmör”, tipsar receptets skapare Madelene Lennartsson.

Hon är aktuell med boken ”Hälsomat” (Semic) som detta härliga höstrecept kommer ifrån.

18 biffar
3 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötssmör
5 små rödbetor
2 msk potatismjöl
2 msk svart sesamfrö
1 msk torkad rosmarin
1 ½ tsk örtsalt och 1 tsk svartpeppar
rikligt med kokosolja att steka i

Dagen innan: Blötlägg de röda linserna i rikligt med vatten.

Dagen efter: Skölj linserna väl.
Mixa linser, skalade vitlöksklyftor och jordnötssmör fint med hjälp av en high speed blender, stavmixer eller matberedare. Lägg smeten i en skål.
Skala och riv rödbetorna fint. Blanda i rivna rödbetor, potatismjöl, sesamfrön, rosmarin, salt och peppar tillsammans med linssmeten. Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar och stek i rikligt med kokosolja.

(Foto: Madelene Lennartsson)

Annons
Annons