Nu är det snart jul och hela Sverige bakar saffransbröd. Eller saffransbullar. Eller lussekatter.
Kärt barn har många namn.
Vi på Kureraredaktionen har komponerat ett riktigt gott alternativ till de vanliga lussebullarna som ofta innehåller vete. Dessa godingar är glutenfria.
Portioner: 8
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl sukrin
3 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
Gör så här
Smält smöret.
Vispa ägg och sukrin poröst.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ihop med äggsmeten.
Häll i smöret och mjölken.
Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna.
Klicka ut smeten till runda bullar eller rulla varje bulle en och en och forma till en traditionell lussekatt.
Grädda i 15 minuter på 200 grader, eller tills bullarna fått färg.