Kanongoda kex som innehåller fyra olika fröer plus lite salt som man bara blandar med vatten, låter det svälla och in i ugnen i två omgångar på svag värme.
Portioner: 20
Ingredienser
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Du kan egentligen använda vilka fröer som helst
Gör så här
Häll alla frön i en bunke, fyll på med vatten och låt stå i minst fyra timmar. Se till att det är lagom med vatten, det ska vara lite klibbigt.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt.
Strö över salt , gärna flingsalt.
Grädda i 125° c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk sedan värmen till 100° c och grädda ytterligare en timme och man kan öppna öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite fukt.
Dela med en kniv i lagom stora bitar medans det fortfarande är lite mjukt, bryter man kexen blir det väldigt mycket skräp.
Spara i en liten fin burk.