Det är semmeltider och det kan riktigt vattnas i munnen när man går förbi skyltfönstret till bageriet man vet gör den allra godaste sorten. Äter man inte vetemjöl och vitt socker kan det dock tyckas svårare att få sig en riktigt bra semla… Inte då! Här är receptet.
Portioner: 4
Ingredienser
1 ägg
25 g smör
1/2 dl sukrin (några matskedar kan räcka)
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl bakepro (eller pofiber)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Mandelmassa
1 dl mandelmjöl
1 msk agavesirap
Gör så här
Smält smöret.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner ägg.
Häll i smöret.
Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna.
Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper.
Grädda i 10 minuter på 200 grader.
Mandelmassa
Blanda ingredienserna och tillsätt vatten för att få mandelmassan lösare om så önskas.