Ingredienser:
4 portioner/semlor
1 ägg
25 g smör
1/2 dl sukrin (några matskedar kan räcka)
1,5 dl mandelmjöl
1/2 dl BakePro (eller Pofiber)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Valfri grädde: vanlig eller t ex kokosgrädde
Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
1 msk agavesirap
Gör så här:
Semmelbulle:
Smält smöret.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner ägg. Häll i smöret.
Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna.
Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper.
Grädda i 10 minuter på 200 grader.
Mandelmassa:
Blanda ingredienserna och tillsätt vatten för att få mandelmassan lösare om så önskas.
Montering:
Vispa grädden. Skär av toppen på semmelbullen. Fördela mandelmassa och valfri grädde på underdelen och sätt på toppen igen.
LÄS OCKSÅ: Baka semlor på fettisdag – här har du recept på 3 nyttiga semlor