Annons
Annons

Smarriga semlor utan vetemjöl och socker

På Fettisdagen vill vi njuta av en fluffig, god semla. Men äter man inte vetemjöl och vitt socker kan det vara lite svårt, så här kommer ett enkelt recept!

Redaktionen

4 mars, 2025
Senla

Ingredienser:

4 portioner/semlor
1 ägg
25 g smör
1/2 dl sukrin (några matskedar kan räcka)
1,5 dl mandelmjöl
1/2 dl BakePro (eller Pofiber)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Valfri grädde: vanlig eller t ex kokosgrädde

Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
1 msk agavesirap

Gör så här:

Semmelbulle:
Smält smöret.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner ägg. Häll i smöret.
Rör ihop allt och låt smeten stå i cirka 15 minuter för att den ska tjockna.
Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper.
Grädda i 10 minuter på 200 grader.

Mandelmassa:
Blanda ingredienserna och tillsätt vatten för att få mandelmassan lösare om så önskas.

Annons
Annons

Montering:
Vispa grädden. Skär av toppen på semmelbullen. Fördela mandelmassa och valfri grädde på underdelen och sätt på toppen igen.

LÄS OCKSÅ: Baka semlor på fettisdag – här har du recept på 3 nyttiga semlor

Annons