Annons

Snabb bärtårta med kokosgrädde

En lyxig tårta är alltid festligt, oavsett om det finns något att fira på pappret eller om du bara vill förgylla tillvaron lite! Det här är den perfekta tårtan för dig som älskar bär, grädde och sötma – men inte vill eller kan äta gluten, mjölkprodukter eller vitt raffinerat socker.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
27 september, 2023
Raw tårta med kokosgrädde och bär

En tårta som är lika god som enkel att baka som den är full av näring, vitaminer och mineraler! Receptet kommer från bokaktuella hälsoinspiratören Madelene Lennartsson (som driver @cleanlifestyle på Instagram och på nätet) och hennes bok ”Hälsomat”.

”Tänk dig en lyxig tårta som inte behöver bakas i ugn utan endast mixas ihop och förvaras i kylen fram till servering. Toppa med valfria bär och annat gott”, skriver Madelene själv om receptet.

Ca 10 bitar
8 färska dadlar
3 dl mandel
2 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 krm salt
½ dl kokosolja
½ tsk ceylonkanel
½ tsk kardemumma
500 ml kyld kokosgrädde

Gör så här:
Kärna ur de färska dadlarna. Mixa dadlarna, mandlarna, cashewnötter, valnötter, salt, kokosolja, ceylonkanel och kardemumma till en formbar smet.
Tryck ut smeten i en springform (20 diameter) klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl för att stelna.
Ta ut tårtbotten och spritsa ut kokosgrädde (eller valfri grädde).Toppa med färska bär.

Tips! Smaksätt kokosgrädden med vaniljpulver!

Annons

(Foto: Madelene Lennartsson)

Annons