En tårta som är lika god som enkel att baka som den är full av näring, vitaminer och mineraler! Receptet kommer från bokaktuella hälsoinspiratören Madelene Lennartsson (som driver @cleanlifestyle på Instagram och på nätet) och hennes bok ”Hälsomat”.
”Tänk dig en lyxig tårta som inte behöver bakas i ugn utan endast mixas ihop och förvaras i kylen fram till servering. Toppa med valfria bär och annat gott”, skriver Madelene själv om receptet.
Ca 10 bitar
8 färska dadlar
3 dl mandel
2 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 krm salt
½ dl kokosolja
½ tsk ceylonkanel
½ tsk kardemumma
500 ml kyld kokosgrädde
Gör så här:
Kärna ur de färska dadlarna. Mixa dadlarna, mandlarna, cashewnötter, valnötter, salt, kokosolja, ceylonkanel och kardemumma till en formbar smet.
Tryck ut smeten i en springform (20 diameter) klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl för att stelna.
Ta ut tårtbotten och spritsa ut kokosgrädde (eller valfri grädde).Toppa med färska bär.
Tips! Smaksätt kokosgrädden med vaniljpulver!
(Foto: Madelene Lennartsson)