”Smaken av rom och de muddlade jordgubbarna för tankarna till sommar och semester. Och friskheten från citrusen gör att drinken inte blir för söt. Vill du göra drinken extra fin dekorerar du den med en ätbar blomma eller en jordgubbe”, tipsar Lisbeth Ericsson som skapat detta recept.
Ingredienser:
1 glas
4 jordgubbar
4 cl mörk alkoholfri rom
2 cl citronjuice
1 cl limejuice
2,5 cl sockerlag
Is
Gör så här:
Muddla jordgubbarna i ett glas och fyll på med mycket is. Skaka övriga ingredienser i en shaker med lite is tills de blir kalla. Häll över i glaset med jordgubbar och sätt i ett sugrör. I den bästa av världar ligger de muddlade jordgubbarna kvar i botten av glaset, men om de inte gör det smakar det lika bra ändå!

Lisbeth Ericsson är aktuell med boken ”Skål utan alkohol” (LB förlag) som är full av recept på klassiska och nyskapande drinkar gjorda med alkoholfria alternativ till exempelvis gin, rom och vin.