Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken ”Little green kitchen” fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.
Fakta
Receptet kommer från kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl.
Besök deras webbplats greenkitchenstories.com för mer matinspiration och recept.
Foto: David Frenkiel
Ingredienser
Duka upp en våffelbuffé med olika slags topping att välja mellan. Det låter kanske tjusigt, men i praktiken handlar det bara om några burkar från kylen. Receptet kommer från ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindah, en kokbok med recept på snabba, vegetariska rätter för barnfamiljer.
Ingredienser
4 ägg
1 stor banan, skalad och grovhackad
2 nävar babyspenat, grovhackad
3 dl (125 g) mandelmjöl
1 dl naturell keso
1⁄2 tsk bakpulver
1⁄4 tsk havssalt
kokosolja eller smör
Förslag på topping
Chiasylt
Grovt jordnötssmör, skivad banan och kokosflingor
Turkisk eller grekisk yoghurt, kallpressad olivolja och za’atar
Hummus
Surkål och sesamfrön och hackad, rostad mandel mosad avokado,
Solrosskott och hampafrön
Ricotta, värmda frysta blåbär och hackade, rostade pistaschnötter
Gör så här
• Hetta upp våffeljärnet.
• Knäck äggen i en mixer, tillsätt resten av ingredienserna förutom kokosoljan och kör till en slät smet.
• Pensla det varma våffeljärnet med lite kokosolja.
• Häll i smet så att hela ytan täcks och grädda våfflan i några minuter eller tills den är gyllenbrun.
• Upprepa med resten av smeten.
• Servera våfflorna varma med valfri topping.
Av redaktionen
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många att botanisera bland.