Ingredienser grön smoothie (två glas)
1/1 banan
1 dl fryst mango
25 gram babyspenat
ca 2 cm ingefära
2 1/2 dl äppel eller apelsinjuice
1 tsk kokosfett utan smak
eventuellt en sked ekologiskt kokosfett
Gör så här
Skala ingefäran.
Lägg banan, mango, spenat och ingefära i en mixer.
Fyll på med juice och mixa till en slät drink.
Drick direkt!
Ingredienser omelett (2 personer)
4 ägg
8 körsbärstomater
lite klippt gräslök
lite riven ost
örtsalt ev svartpeppar
Gör så här
Vispa äggen med några matskedar vatten, örtsalt och eventuellt svartpeppar.
Skiva tomaterna i mindre bitar.
Stek äggröran i en stekpanna tillsammans med tomaterna.
Stick lite i äggen när de börjar stanna så blir den mer krämig.
Klipp i lite gräslök när omeleten nästan är klar, och riv över lite ost som får smälta av omelettens egen värme.
Från Mias mat- och bakblogg
”…Den här smoothien innehåller banan, mango, spenat och ingefära. Jag skulle kunna göra ett helt upplägg för alla nyttigheter den innehåller, men det blir nog en annan gång. Den är i alla fall en av mina absoluta favoriter, och väldigt rik på antioxidanter, vitaminer och bra enzymer. Stoppar du dessutom i en sked ekologiskt kokosfett får du i dig bra fettsyror och massor av energi. Den här frukosten står man sig på hela förmiddagen fram till lunch. Smoothien är otroligt fräsch! Smakar som isglass. Mums! I morgonens omelett hade jag några skivade tomater , riven ost och lite gräslök. Ett glas vatten med gurkskivor i, och en skiva surdegsbröd med salami smakade gott till. Visste du att gurka är basisk? Det är bra att dricka ett glas gurkvatten till maten om man är lite sur.”
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.