En superenkel maträtt som slängs ihop på nolltid. En perfekt vardagsrätt och du slipper massa disk eftersom allt tillagas i en och samma kastrull. Använd gärna bönpasta för en glutenfri och proteinrik måltid.
Portioner: 4
Ingredienser
Valfri pasta som räcker till fyra personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 gram körsbärstomater
1 förpackning krossade tomater
1 matskes tomatpuré
1 grönsaksbuljong tärning
1 tesked chiliflakes
½ kruka oregano
1 matskes olivolja
salt och peppar
5 deciliter vatten
1 kruka färsk basilika
70 gram bladspenat
Gör så här
Strimla lök och vitlök fint, dela tomaterna och finhacka oregano. Tillsätt pastan och alla ingredienser utom basilika och bladspenat i en stor kastrull. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka tills pastan är mjuk, cirka 5-10 minuter beroende på sort. När pastan är klar, ta av kastrullen från plattan och tillsätt hackad basilika och bladspenat.
Fler goda recept?
På Kurera finns mängder. Här är ett axplock:
• Slät pumpasoppa med curry
• Raw pasta med nässelpesto
• Morotsbiffar med ingefära
• Våriga zucchiniplättar till helglunchen
• Den ultimata veganska burgaren med avokadokräm
• Quinoaplättar med gröna pommes
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!