Annons
Annons

Supergod och snabb one-pot-pasta

En superenkel maträtt som slängs ihop på nolltid. En perfekt vardagsrätt och du slipper massa disk eftersom allt tillagas i en och samma kastrull. Använd gärna bönpasta för en glutenfri och proteinrik måltid.

Redaktionen

29 november, 2017
Supergod och snabb one-pot-pasta
Dela inlägget

En superenkel maträtt som slängs ihop på nolltid. En perfekt vardagsrätt och du slipper massa disk eftersom allt tillagas i en och samma kastrull. Använd gärna bönpasta för en glutenfri och proteinrik måltid.

Portioner: 4

Ingredienser

Valfri pasta som räcker till fyra personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 gram körsbärstomater
1 förpackning krossade tomater
1 matskes tomatpuré
1 grönsaksbuljong tärning
1 tesked chiliflakes
½ kruka oregano
1 matskes olivolja
salt och peppar
5 deciliter vatten
1 kruka färsk basilika
70 gram bladspenat

Gör så här

Strimla lök och vitlök fint, dela tomaterna och finhacka oregano. Tillsätt pastan och alla ingredienser utom basilika och bladspenat i en stor kastrull. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka tills pastan är mjuk, cirka 5-10 minuter beroende på sort. När pastan är klar, ta av kastrullen från plattan och tillsätt hackad basilika och bladspenat.

Fler goda recept?
På Kurera finns mängder. Här är ett axplock:

Slät pumpasoppa med curry
Raw pasta med nässelpesto
Morotsbiffar med ingefära
Våriga zucchiniplättar till helglunchen
Den ultimata veganska burgaren med avokadokräm
Quinoaplättar med gröna pommes

 

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons