Ida Warg i split

Foto: Jenny Groth

Träna som bloggerskan Ida Warg

Så här gör du:

Gör övningarna cirka 12-20 repetitioner i tre set per övning, alternativt kan du göra dem i intervaller i cirka 30-45 sekunder med 15 sekunders vila i tre set.

Här är träningsprogrammet som pdf för dig som vill skriva ut.

Här är sex av Idas favoritövningar som effektivt arbetar igenom hela kroppen.
Allt du behöver är två kettlebells, eller liknande vikter, en stol och lite peppig musik.
Sedan är det bara att köra!

 

 

Ida Warg med kettlebellsRygg: Rodd med kettlebells
Stå höftbrett isär, rulla bak skuldrorna och spänn bålen. Böj i höften och luta fram över (ju längre fram du böjer desto jobbigare kommer övningen bli). Ta en vikt i varje hand och låt dem hänga ner. Börja med att pressa ihop skulderbladen innan du böjer armbågarna och börjar dra upp vikterna. Håll armbågarna tätt intill kroppen hela tiden.

 

Ida Warg tränar armarArmar: Kettlebell-biceps/axel/triceps-kombination
Stå höftbrett med fötterna och spänn bålen. Greppa en kettlebell, håll armbågarna längst kroppen och gör en bicepscurl. Pressa sedan kettlebellen rakt upp mot taket för att sedan böja armarna och föra den bakom huvudet. Se till att hålla in armbågar och spänna bålen här. Ta samma väg tillbaka.

ida warg visar övningen Core: Mountain climberCore: Mountain climber
Stå i en armhävningsposition och spänn hela kroppen, se till att ej hänga i ländrygg och skulderblad. Dra upp ena foten utanför kroppen så högt du kan och switcha sedan fot genom att hoppa. Växla i tempo från sida till sida.

ida warg visar övningen mage: situps med tå-touchMage: Situps med tå-touch
Ligg raklång på rygg och lyft upp benen raklånga och lyft upp överkroppen (detta är startläget). Försök sedan nudda dina tår med händerna genom att böja benen och gör en sit up. Gå sedan ner till utgångsposition med kontroll.

ida warg visar övningen Ben och rumpa: Bulgariska utfallBen och rumpa: Bulgariska utfall
Lägg upp ena foten på en stol/pall/bänk/soffa och ta ett långt kliv fram med andra foten. Böj främre benet tills låret kommer parallellt med golvet och vänd sedan upp igen.

 

Ida Warg visar övningen Ben och rumpa: Sumo squats
Ben och rumpa: Sumo squats

Sumo Squat med vikt: Stå brett isär med benen och fötterna pekandes lite utåt. Ta tag i en vikt med båda händerna och bör på benen i en squat. Se till att knäna alltid spårar över tårna och att hålla ryggen rak genom hela övningen.

Här är Ida Wargs träningsprogram som pdf. Skriv ut och sätt på väggen!


Av Malin Duvstedt


Så här gör du:

Gör övningarna cirka 12-20 repetitioner i tre set per övning, alternativt kan du göra dem i intervaller i cirka 30-45 sekunder med 15 sekunders vila i tre set.

Här är träningsprogrammet som pdf för dig som vill skriva ut.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

familj som äter

Diamantis Koukouvinos: Så kan du få ordning på din IBS

Hälsa

IBS beskrivs ofta i Sverige som ett funktionellt tarmbesvär som kan yttra sig olika från person till person. Symtomen är framförallt uppblåst mage efter en måltid, smärta och obehag, gaser, diarré eller förstoppning eller en kombination av de båda.– Det är inte svårt att få ordning på IBS om man vet hur man ska behandla, säger Diamantis Koukouvinos som är naprapat och naturläkare inom kinesisk medicin.

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

 

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.

 

Jadå, klart du ska testa gado gado!

Recept

Gado gado är en klassisk indonesisk sallad med tempeh. Namnet betyder potpurri på indonesiska, vilket beror på att man ofta använder olika grönsaker beroende på säsong. Gör gärna det du också! En krämig jordnötssås är kronan på  verket.

Sofia har hittat sin hudvård

Hälsa

Sofia Marklund har haft problem med sin hud i många år och aldrig hittat en hudvårdsrutin som funkar – förrän nu. Efter bara några veckor med en svensk serie av veganska produkter både ser och känner hon skillnad.

 

Camilla kan springa med hundarna igen

Hälsa

När Camilla Hallgren såg hur hennes hundar blev piggare och rörligare i lederna av ett tillskott med musselextrakt så bestämde hon sig för att prova själv. Artrosen i ett knä som hindrat henne att leva ett aktivt liv är nu helt borta. Nu springer hon milen utan problem igen.

Går det att träna bort gäddhänget?

Hälsa

Kroppen förändras efter en graviditet, en viktnedgång och samband med klimakteriet. Utebliven fysisk aktivitet och sämre kosthållning sätter också spår på kroppen. En sak som kan uppstå är överskottshud – och något kvinnor ofta pratar om är gäddhänget, som plötsligt blivit påtagligt. Men går det att få bort gäddhänget? Vi frågade vår träningsexpert Monika Björn, som har flera goda råd att ge.

 

Åsa: ”Jag har fått min kropp tillbaka”

Hälsa

Två graviditeter gjorde huden på Åsa Engströms mage slapp och skrynklig. Och när hon hade gått ner 42 kilo såg magen ut som ett russin. En kräm med ämnen som stramar upp huden, gjorde skillnad. Hård träning förbättrade resultatet – så mycket att Åsa ställde upp i en Bikini Fitness-tävling!

Hälsointresse-boom i coronakrisen

Hälsa

Vi har fått ett större hälsointresse under coronapandemin, i alla fall om man får tro statistiken från magasinappen Readly – där läsandet av hälsomagasin har ökat markant jämfört med i fjol. Det här intresserar oss mest just nu.