Annons

Våffelmacka på raskdeg med keso och färska bär

Ett matigt, enkelt fixat och somrigt mellis! Med både keso, banan, nötter och bär blir det här är en riktigt mumsig hälsomacka att njuta av med en kopp te eller kaffe. Ett plus är att brödet är av det hälsosammare slaget, bakat med fyra sädeslag på gammaldags "raskdeg".

Carolina Eriksson

Webbredaktör
21 maj, 2021
Våffelmacka på raskdeg med keso och färska bär

Ett matigt, enkelt fixat och somrigt mellis! Med både keso, banan, nötter och bär blir det här är en riktigt mumsig hälsomacka att njuta av med en kopp te eller kaffe. Ett plus är att brödet är av det hälsosammare slaget, bakat med fyra sädeslag på gammaldags ”raskdeg”.

Receptet är framtaget av legitimerade dietisten och hälsoinspiratören Kajsa Asp Jonson ihop med Fazer. ”Skördebrödet” som används i receptet är bakat enligt gammal tradition med så kallad raskdeg, som härstammar från slutet av 1700-talet, när bagerijästen uppfanns. Raskdeg kallas den fördeg som skall jäsa och senare blandas med övriga ingredienser och mjöl. Den gör brödet fylligare och saftigare och bakningen får ta tid, cirka 14 timmar, innan den blandas med övriga ingredienser och mjöl. Detta bröd är bakat på de fyra sädesslagen vete, råg, havre och korn.

LÄS OCKSÅ: Glutenfritt bananbröd till fika och frukost

Ingredienser

1 skiva Skördebröd
2 msk cottagecheese (keso)
Bär, tex blåbär, jordgubbar
1/2 skivad banan
1 msk rostade pumpakärnor eller hasselnötter

LÄS OCKSÅ: Fermenterade scones med valnötter

 

Gör så här

Rosta brödskivan och lägg på en rejäl klick keso.
Skär bananen och eventuellt större bär i skivor och lägg dem ovanpå.
Krossa och strö över de rostade hasselnötterna.
Ta en paus från skrivbordet och njut av mackan tillsammans med en kopp kaffe eller te!

LÄS OCKSÅ: Lyxig bananascramble med hallon

Annons

Av Carolina Eriksson

Annons