Annons

Kostexperten: ”Välj hårdost och avokado, skrota mjukost”

Vilket pålägg ska man egentligen välja? Vad är nyttigt och vad håller man sig mätt på? Vi tog oss ett snack med Kureras kostexpert Carolin Helt, som fick tipsa om sina absoluta favoriter.

Redaktionen

25 september, 2013
Kostexperten: ”Välj hårdost och avokado, skrota mjukost”
Dela inlägget

Vilket pålägg ska man egentligen välja? Vad är nyttigt och vad håller man sig mätt på? Vi tog oss ett snack med Kureras kostexpert Carolin Helt, som fick tipsa om sina absoluta favoriter.


Keso
En mycket bra proteinkälla.

Makrill i tomatsås
Protein och bra fetter i en god kombination.

Mager hårdost (5-10%)
Vansinnigt bra proteinkälla, ger cirka 30 procent protein, vilket kan jämföras med rökt skinka som ger cirka 20 procent protein. Undvik mjukostar av olika slag, de innehåller massor med tillsatser.

Ekologiskt nötsmör
Välj jordnöt, mandel eller cashew. Alla ger bra fetter och proteiner. Varning för överkonsumtion då det är vansinnigt gott men också oerhört energirikt.

Annons

Tahini
Sesampasta är den bästa tänkbara vegetabiliska kalciumkällan. Bra fetter, proteinrikt. Emellertid samma ”varning” som för nötsmör, då det är mycket energirikt.

Avokado
Mosa och smaksätt med de kryddor just du gillar. Bästa tänkbara fettkälla, dessutom rikt på e-vitamin.

Messmör Natur
Ett osötat messmör med ett högt järninnehåll. Kombinera gärna med valfritt nötsmör, det är nästan syndigt gott.

 

Av Emma V Larsson

Annons

 

Annons