En grymt god veganska pumpasoppa med potatis, purjolök och morot, kryddad med ingefära, garamasala och spiskummin. Mums! Toppasoppan med skalade hampafrön och alfalfagroddar och ät med till exempel Kungmarkattas opastöriserade oliver och Herbamare.
Fakta
Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen för Kurera.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.
Ingredienser
En liten pumpa
kokosolja
en halv purjolök
ett par potatisar
två morötter.
två nypor salt
två nypor spiskummin
en halv citron
eventuellt någon indisk krydda typ curry eller garam masala
eventuellt en hel/halv burk kokosmjölk
eventuellt hampafrön, pumpakärnor, solrosfrön, lite groddar
Gör så här
En liten pumpa skalas och skärs i bitar.
Bryn sedan i kokosolja tillsammans med en halv purjolök, ett par potatisar och två morötter.
Tillsätt två nypor salt, lika mycket spiskummin, och möjligen någon indisk krydda typ curry eller garam masala.
Bryn lätt och tillsätt sedan vatten så att det täcker grönsakerna.
Pressa i en halv citron.
Låt koka i cirka 15 minuter och gör sedan soppan slät med en stavmixer.
Som en sista touch kan man ha i en hel/halv burk kokosmjölk vilket gör soppan kanongod.
Servera med valfria nyttigheter, såsom hampafrön, pumpakärnor, eller solrosfrön, lite groddar med mera.