Klassisk skärgårdssill i vegansk tappning gjord på aubergine. Passar utmärkt både på en rågmacka eller tillsammans med kokt potatis.
Aubergine har aldrig varit roligare än när vi upptäckte att den kunde blandas med olika lag och användas som fusk-sill.
Fakta
Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.
Portioner: 6
Ingredienser
1 aubergine, cirka 400 g
2 dl vegansk majonnäs
3 dl imat creme fraiche
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
40 g tångrom helst röd
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
1. Börja med att skala auberginen. Skär den i skivor lagom stora för kärlet som de ska läggas in i och koka skivorna i saltat vatten. De ska bli mjuka och förlora lite av sin stuns men måste fortfarande hålla ihop och tåla att hanteras.
2. Finhacka gräslöken och dillen.
3. Blanda sedan i alla ingredienser i en skål och rör om. Går bra att förvara i kylen upp till en vecka.
Av redaktionen