Annons
Annons

Fridas kokostårta

En nyttigare variant av tårta gjord på kokosmjöl. Garnera med dina favoritbär och mörk choklad.

Redaktionen

31 maj, 2012
Fridas kokostårta
Dela inlägget

Ingredienser 3 bottnar

6 ägg
2 dl sukrin
4 tsk bakpulver
2 dl kokosflingor
2 dl kokosmjöl
1 dl bakepro
300 gram smör eller kokosfett
1 dl mjölk eller kokosmjölk
2 tsk vaniljpulver

Fyllning
bär
6 dl vispad grädde

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret/kokosfettet. Vispa ägg och sukrin poröst i en bunke. Blanda ner alla torrvarorna i smeten. Häll därefter i det smälta smöret/kokosfettet samt mjölken. Rör om. Häll upp en tredjedel av smeten i en springform. Grädda i cirka 10 till 12 minuter. Gör detta tre gånger tills alla bottnar är klara.

Blanda hälften av grädden med valfria bär. Bred ut mellan tårtbottnarna.
Garnera tårtan med grädde och bär och eventuellt lite mörk choklad.

Annons
Annons