Annons
Annons

Fredagsmyset: kladdkakecupcake med lakrits och hallon

Ljuvliga små muffins som passar perfekt till kaffet.

Redaktionen

26 april, 2013
Fredagsmyset: kladdkakecupcake med lakrits och hallon
Dela inlägget

Ljuvliga små muffins som passar perfekt till kaffet.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 6

Ingredienser

(6 stycken)
1 ägg
50 g smör
50 g choklad, 70 %
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk lakritspulver
1/2 dl sukrin melis
0,25 dl vispgrädde

Frosting:
125 g hallon
1/2 lime, saften av
4 msk sukrin melis
50 g philadelphiaost
25 g Crème fraiche

Gör så här

Vispa ägg och sukrin melis fluffigt.
Smält smöret och lägg i chokladen i små bitar. Smält samman.
Låt svalna lite.
Blanda chokladsmöret med äggsmeten och rör ner grädde vaniljpulver och lakritspulver.
Blanda runt ordentligt.
Fyll sex dubbla pappersformar, eller ännu bättre om du tar aluminiumformar.
Grädda i mitten av ugnen åtta minuter på 175 grader.
Ta ut och låt svalna.
Ställ gärna kallt.

Frosting:
Pressa saften ur limen i en kastrull och lägg ner hallon tillsammans med sukrin melis.
Koka upp och mosa under tiden de varma hallonen med en gaffel.
Ta av och pressa bären genom en finmaskig sil över en skål, så att du får en klar saft.
Blanda hallonsaften med övriga ingredienser i en annan skål, och vispa tills smeten blir en jämn fluffig smaskig frosting.
Spritsa frosting över kakan.
Toppa med ett hallon.

Annons
Annons