Annons
Annons

Härliga Raw pistagemusslor med raw chokladmousse

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
5 september, 2014
Små gröna spistagebakelser med mintchokladmousse, toppade med hallon
Små gröna spistagebakelser med mintchokladmousse, toppade med hallon
Foto: Mia Hagenmalm

Sent igår kväll fick jag en riktig aha-upplevelse! Ni vet, så där som när man kommer på något, den sista länken, och pusselbitarna äntligen hamnar på plats.
Jag skrev ju om gluten, laktos och min mage igår. Läkarens diagnos till mig var IBS eftersom proverna inte visade intollerans mot vare sig gluten eller laktos.
Jo kyss mig tänkte jag! Eftersom att jag mår bättre utan gluten och laktos blev jag skeptiskt till att proverna verkligen var tillförlitliga.
Eftersom att glutenintollerans finns i vår släkt läste jag häromdagen på om glutenintollerans och där stod även en liten notis om att fodmap kan påverka IBS-magar. Och vad är det egentligen det där fodmap? Jo sockeralkoholer osv, men det stod ingenting av betydelse vad det innebar eller om någon särskild diet.
Men igår upplyste webredaktören på kurera mig om att det fanns en artikel om fodmap-dieten på Kurera här:https://kurera.se/har-ar-maten-du-ska-valja-och-undvika-vid-ibs/.

Annons

Mycket intressant artikel för den som har problem med magen! Läs!

Tidigt i morse fick jag för mig att testa en ny raw foodvariant, en liten mumsbit till kaffet idag.
Min passion för choklad får denna gång sig uttryck i form av mintchokladmousse på en härlig liten pistagemussla sötad med dadlar. Yammi!
Det låter kanske konstigt att använda sig av avocado i en mousse, men det funkar perfekt, och smaken av avocado går inte igenom.

 

OBS! Om du använder torkade daddlar, blötlägg dem i vatten någon timme innan du mixar dem.

Pistagemusslor med mintchokladmousse
Pistagemusslor: 4 st
1 dl pistagekärnor, EKO
8-9 st daddlar, EKO
1 msk kokosolja; EKO

Mintchokladmousse
2 msk kokosolja;, EKO
1 1/2-2 avocado EKO beroende om de är små eller stora
2 msk kakaopulver, EKO
1 1/2 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver, EKO
1 krm himalayasalt
1/4 dl finhackade färska ekologiska myntablad eller 1/2 krm pepparmintolja
1 tsk limeskal, finrivet, EKO
12 st hallon, färska EKO

Gör så här:
Mixa pistagekärnorna grovt i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut pistagedegen i små muffinsformar och ställ in i frysen ca 10 minuter under tiden du gör moussen.
Mixa alla ingredienser till moussen till en slät kräm. Spritsa eller skeda över pistagemusslorna. Ställ kallt till servering. Strax innan servering toppa med hallon och finrivet limeskal.

Ha en riktigt trevlig helg!

Mia

Annons
Annons