Annons
Annons

Gör om rosa oktober till grön oktober!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
4 oktober, 2016
Kanelbullar som säljs i förmån för cancerfonden

Idag är det kanelbullens dag!
Jag skulle ha bakat igår men hittade inte inspiration till det.
Och det tog emot, för i min närhet har jag en anhörig som har drabbats av cancer. Och som vi numer vet, göder socker cancer. Eller! Cancer livnär sig på socker!

Därför vill jag återigen be om att tänka efter två gånger före du stödjer rosa bandet!
Jag vägrar att göra det! Inte så länge man sponsrar rosa bandet med exempelvis hudvårdsprodukter som innehåller cancerogena ämnen eller livsmedel som gynnar cancer eller innehåller cancerframkallande ämnen. Aldrig så länge man inte kan berätta för människor vad som orsakar den ökade cancern i vårt land och i världen! Varför är det så tyst om det?

I denna romantiska rosaböljande säljhysteri som pågår i butikerna och i reklamen under oktober innefattande rosa moln och rosa band, uppmanas vi i god tro att köpa sockerstinna produkter som choklad, godis och cancerframkallande produkter och livsmedel istället för att köra anticancerpropaganda och upplysa folk vad som egentligen ger oss cancer istället för att stödja cancerfonden med rosa sockerbullar från Bonjour.

Annons

Cancer är inte rosa! Och det är definitivt inte romantiskt!
Och hur sjutton kan ICA få tillåtelse att sätta det rosa bandet på ett paket vindruvor som inte är ekologiska undrar jag? Vindruvor som är galet giftiga och besprutade med diverse bekämpningsmedel! Det gör mig galet arg!
Cancer dödar! Cancer skadar! Och cancerfallen ökar enormt! Det är inte längre frågan om VEM som får cancer! Frågan är istället NÄR du får cancer!
Fan vet om det kanske till och med är så att vissa läkemedelsföretag VILL att vi ska ha cancer så de får sälja mer läkemedel. Eller att butiker säljer för endast ett syfte av sin egen vinning! Läs mer i artikeln: Rosa oktober-bluffen! Gått på den?

Eftersom att sjukdomen cancer nu härjar i min familj letar jag förstås alternativ plus att jag vet att socker är förödande för en cancersjuk kropp.

Läs mer i mitt tidigare inlägg:
Cancerceller livnär sig på socker!

Jag vill hellre bidra till både friska och sjuka människor med att upplysa om vad som ger cancer och vad som förebygger cancer och vad man ska låta bli att utsätta kroppen för VID cancer istället för att skänka pengar till eller köpa livsmedel som skadar vår hälsa. För var någonstans finns informationen inom läkarvård och forskning att vi ska undvika socker och processad mat? Finns det någon sådan information överhuvud taget när dietister på våra sjukhus rekommenderar söta krämer, saft och kakor till cancerpatienter?

Så jag kommer istället att köra en liten följetong i Grön oktoberanda och rata den rosa smörjan av lögner och rent bedrägeri!

Animaliska produkter ger cancer
Trots att det finns mycket goda vetenskapliga bevis att animaliska produkter ger en ökad cancerrisk är det ett fåtal som vet om det.
Och det känns oerhört tragiskt eftersom att man redan för hundra år sedan presenterade data där man påvisade sambandet mellan cancer och köttkonsumtion.
Det finns förutom bevis för att socker göder cancer även tydliga mönster enligt vetenskapliga artiklar att konsumtion av animaliska produkter sammanfaller med en ökad risk för cancer.
Industriellt behandlade köttprodukter som bacon, korv och skinka är värst men även obehandlade animaliska produkter som rött kött, kyckling, ägg, mjölk och mejeriprodukter har observerats ge ökad risk för cancer. Däremot har man svagare vetenskapliga underlag för hur fisk och skaldjur påverkar men det har visat sig att många av de cancerframkallande ämnen som man finner i övriga animaliska produkter även finns i fisk och skaldjur. Och fisk innehåller dessutom mycket av miljögifter som PCB, dioxiner och kvicksilver. Så det kan vara en bra ide att helt utesluta även fisk och leva helt veganskt.

I raffinerade produkter som socker, vitt ris, vitt mjöl, vegetabiliska oljor och margarin har man tagit bort alla nyttiga ämnen som skulle kunnat bidra med näring och därmed också kunnat minska sjukdomsrisken istället för att öka innehållet av energi i form av skadliga snabba kolhydrater som är rent socker i kroppen!
Det man ska äta mer av är en väldigt varierande kost av oraffinerade, ekologiska och vegetabiliska produkter som gröna grönsaker, övriga grönsaker, bär, baljväxter, linser och nötter samt frön. Bra fetter från avokado, linfröolja, kokosolja och olivolja.
De grönsaker som är mest gynnsamma är grönkål, broccoli, spenat, vitkål, rödbetor och fänkål. Bland lökväxter är vitlök extra gynnsam, men även gul lök och röd lök har bra effekt mot cancer.

Läs även:
Man stödjer Cancerfonden med socker som göder cancer?
Socker skapar inflammationer i kroppen

/Mia

Annons
Annons