Annons
Annons

Rödbetscupcakes med mascarponefrosting

Njut av en snyggt rödrosa cupcake med underbar smak av rödbeta. Receptet är glutenfritt samt fritt från vitt socker och vetemjöl så baka och njut med gott samvete.

Redaktionen

13 november, 2014
Rödbetscupcakes med mascarponefrosting
Dela inlägget

Njut av en snyggt rödrosa cupcake med underbar smak av rödbeta. Receptet är glutenfritt samt fritt från vitt socker och vetemjöl så baka och njut med gott samvete.

Rödbetan har en unik lite jordig smak och en sötma som kommer fram väldigt tydligt när man ugnsbakar den, som i detta recept. Den fantastiska färgen är svårslagen och är väldigt snygg att använda i mat och bakverk. Rödbetorna tar ganska lång tid att ugnsbaka hela så förbered gärna detta dagen innan eller skär dem i mindre bitar om du har bråttom.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av bästa Maya Dilek.

3 medelstora rödbetor (ca 300 g)
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 krm ekologiskt vaniljpulver
En nypa salt 2 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl kokossocker
1 dl mjölk
1 dl kokosolja

Frosting
200 g mascarpone
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk agave agavesirap
Några droppar rödbetsjuice för färg

Annons
Annons