Annons
Annons

Syrlig rödbetssmoothie toppad med yoghurt och granola

En färgsprakande, god och nyttig rödbetssmoothie med potential att bli en ny frukostfavorit.

Redaktionen

11 oktober, 2013
Syrlig rödbetssmoothie toppad med yoghurt och granola
Dela inlägget

En färgsprakande, god och nyttig rödbetssmoothie med potential att bli en ny frukostfavorit.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Smoothiebloggen.
www.kurera.se/agnes-gallhagen.

Portioner: 1

Ingredienser

1 stor rödbeta, kokt, kyld och tärnad
1 halv fryst banan
1 skiva ananas
1,5 dl frysta röda vinbär
1 msk tranbärskoncetrat + 1,5 dl vatten alt. 1 dl transbärsjuice + 0,5 dl vatten
4-6 blad mynta
1 halv citron (juicen)

Topping
1 dl naturell yoghurt
granola

Gör så här

1. Kvällen innan: Förbered genom att skala, tärna och koka rödbetan. Den brukar behöva ca 30-35 minuter. Känn efter med en gaffel om den är mjuk rakt igenom. Förvara i kylskåpet. Skiva bananen och förvara i en påse i frysen. Frys även in vinbären.

2. På morgonen: Blanda rödbeta, fryst banan, ananas, frysta vinbär, mynta, citronjuice och tranbärsjuice i en blender eller med en stavmixer. Jag använde tranbärskoncentrat för det var det jag hade hemma, men tranbärsjuice går också bra! Addera eventuellt lite vatten tills önskad konsistens.

3. Häll upp i ett stort glas med vid öppning. Toppa med 1 dl naturell yoghurt som rörs ned försiktigt, eller ta vaniljyoghurt om du så önskar (men tänk på att sådan ofta har tillsatt socker och kan bli lite för sött ihop med granolan). Avsluta med att strössla lite granola på toppen!

Från bloggen: ”De söta och mustiga betorna visade sig också passa helt makalöst bra ihop med syrliga bär, frisk mynta och naturell yoghurt. Toppad med min hemmagjorda och superenkla granola så har denna lilla skapelse klättrat upp som en ny favorit på min frukost-lista.”

Annons
Annons