Annons
Annons

Fredagsreceptet: Äppelkaksmuffins

Fantastiskt goda muffins som smakar som små äppelpajer. Vaniljtoppingen är pricken över i:et. Naturligtvis utan socker och vetemjöl så de passar diabetiker och LCHF.

Redaktionen

13 september, 2013
Fredagsreceptet: Äppelkaksmuffins
Dela inlägget

Fantastiskt goda muffins som smakar som små äppelpajer.
Vaniljtoppingen är pricken över i:et.
Naturligtvis utan socker och vetemjöl så de passar diabetiker och LCHF.

Ingredienser

3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 ägg
3/4 dl sukrin
50 gram smör
1 äpple hackat i småbitar
2 tsk kanel

Frosting
50 g smör vispas vitt
100 g philadelphiaost
1 msk äkta vanilj
2 msk sukrin

Dekoration
1-2 äpplen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och sukrin poröst.
Smält smör och vispa ner det i smeten.
Tillsätt mjölk och mandelmjöl blandat med bakpulver.
Hacka äpplet till småbitar och rör ner dem i smeten ihop med kanel.
Vispa till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar.
Grädda i 12-14 minuter.

Frosting
Vispa smöret med elvisp tills det blir vitt.
Lägg i philadelphiaosten och fortsätt vispa.
Blanda i vanilj och sukrin.
Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen när de är svala.

Torkade äppelchips som dekoration
Skär ett äpple i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt och torka i ugnen på 40 grader i cirka 10 timmar, eller över natten, tills de är helt torra.

 

Annons
Annons