Kurera ställer några hälsofrågor till rawfoodinspiratören och författaren Erica Palmcrantz Aziz – som sedan drygt tio år haft rawfood som livsstil.
För tio år sedan spenderade Erica tio veckor hos kusiner i USA. Kusiner som hade rawfood som kosthållning. Hon var skeptisk och tänkte att kosten mest gick ut på groddar… Hon hade fel, berättar hon för Kurera i en stor intervju för några veckor sedan.
”Kärlek vid första ögonkastet”
Släktingarnas diskbänk dignade av solmogna tomater, flera kilo apelsiner och grön avokado. Hon slogs av att de var en familj som strålade av hälsa och var fulla med energi.
– Det blev kärlek vid första ögonkastet. Från en dag till en annan blev jag rawfoodfrälst, berättar Erica.
Här svarar hon på fem allmänna frågor om hälsa.
► Läs också: 7 frågor och svar om raw food
Ericas svar på 5 hälsofrågor:
1. Vilken är din favoritlivsmedel?
– Avokado, gurka, groddar och surkål.
2. Vad gör du helst en ledig dag?
– Då går jag upp tidigt och yogar. Sedan går jag ut och plockar gröna blad i trädgården till en smoothie eller juice. Jag umgås gärna med familjen och helst ute i naturen. För mig är det viktigt att bara vara och låta dagen styra mig. Jag går alltid upp tidigt när jag är ledig, för det blir en så skön start på dagen.
3. Vilken är din favoritfrukost?
– En grön juice med selleri, gurka, vilda gröna blad och citron.
4. Vilka träningsformer ägnar du dig helst åt?
– Jag yogar, springer och gymmar.
5. Vilket är ditt bästa boktips?
– Den bästa rawfood-boken är ”Concius Eating” av Gabriel Cousens.
Mer rawfoodinspiration?
► Du hittar Kureras bank med aptitliga rawfoodrecept här.
Av Emma V Larsson
Fakta
Namn: Erica Palmcrantz Aziz.
Ålder: 38 år.
Bor: Göteborg.
Gör: Rawfood-inspiratör och kokboksförfattare.
Erica på sociala medier:
Blogg: rawfoodbyerica.se
Twitter: @RawfoodbyErica
Instagram: rawfoodbyerica
FB: facebook.com/rawfoodbyerica