Annons

Äggpaj

Denna rätt korades som vinnare av branschorganisationen Svenska äggs tävling Årets äggrätt 2016 som korades i samband med Äggets dag samma år. "Jag älskar den här goda äggrätten med nyttiga fetter, protein och D vitamin. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Det är en äggrätt där man blir helt rätt mätt", kommenterar receptskaparen Johanna Leidermark, eller @jogoodfood4u som hon kallar sig på Instagram där tävlingen ägde rum.

Redaktionen

5 oktober, 2016
Äggpaj
Dela inlägget

Denna rätt korades som vinnare av branschorganisationen Svenska äggs tävling Årets äggrätt 2016 som korades i samband med Äggets dag samma år.
– Jag älskar den här goda äggrätten med nyttiga fetter, protein och D vitamin. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Det är en äggrätt där man blir helt rätt mätt, kommenterar receptskaparen Johanna Leidermark, eller @jogoodfood4u som hon kallar sig på Instagram där tävlingen ägde rum.

Läs mer om tävlingen och Äggets dag här: Äggets dag – en dag för att fira ägg som livsmedel

Portioner: 4

Ingredienser

Pajbotten:
2dl hasselnötter (mixade till mjöl)
1 ägg
1msk vatten
1/2 msk psylliumhusk
3 msk sesamfrön

Gör så här

Bland alla ingredienser. Pensla muffinsformar med kokosolja och tryck ut degen i formarna. 15-20 min i 175grader blir ca 8-10st. Fyll med 1 avokado 1 kokt ägg 1/2 rödlök hacka och blanda med några skedar majonäs salta och peppra.

Läs också: Fem anledningar att äta ägg

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons

Annons