Annons
Annons

Alkoholfri slånbärsglögg

Att kura ihop i favoritfåtöljen och smutta på hemgjord glögg är nära på magiskt. Klassiska glöggkryddor ihop med slånbär ger en ny touch åt glöggen och blir ett fint alternativ till köpeglöggen.

Redaktionen

17 december, 2017
Alkoholfri slånbärsglögg
Dela inlägget

Att kura ihop i favoritfåtöljen och smutta på hemgjord glögg är nära på magiskt. Klassiska glöggkryddor ihop med slånbär ger en ny touch åt vår älskade juldryck och blir ett fint alkoholfritt alternativ till köpeglöggen.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är från den vegetariska kokboken ”Den goda gröna julen” av Karoline Jönsson utgiven på Norstedts förlag.

Ingredienser

1 matsked enbär
1 tesked hel kryddnejlika
2 stjärnanis
8 deciliter slånbär
3 kanelstänger
1½ liter vatten
1 deciliter valfritt socker som till exempel strö-,farin- eller kokossocker.

Blir cirka 1 ½ liter.

Gör så här

Krossa enbär, nejlikor och stjärnanis snabbt i en mortel. Lägg slånbär, kanelstänger och de krossade kryddorna i en rymlig värmetålig skål. Koka upp vattnet i en kastrull och häll det över kryddor och bär i skålen. Låt svalna och sila sedan av vätskan genom stålsil, lägg tillbaka slånbär och kryddor i skålen och koka åter upp vätskan. Häll denna över blandningen i skålen och låt svalna på nytt. Upprepa ytterligare tre gånger, sista gången låter du även sockret koka med. Sila av genom silduk och låt all vätska rinna igenom utan att pressa ut vätska. Värm upp slånbärsglöggen före servering.

Klicka här för fler goda recept och andra artiklar på jultema.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons