farkspotatis

Årets första färskpotatis såld för 2000 kronor kilot

Årets första färskpotatis såldes på auktion igår – budgivningen stannade på tvåtusen kronor kilot och vinnaren var Lidl.

Dyrgriparna har skördats på Bjärehalvön i Skåne och totalt såldes 40 kilo potatis av potatisodlaren Arnold Ebbessons skörd till en summa av 80 000 kronor. Kilopriset var ungefär 200 gånger mer än vad det brukar ligga på och pengarna skänks till förmån för cancerdrabbade barn, rapporterar FoodSupply.

LÄS OCKSÅ: Tre näringsrika livsmedel i säsong i din trädgård

 

Doneras till välgörenhet
“Vi är jätteglada att vi vunnit den anrika budgivningen av potatisen, vi vill främja svenska potatisodlare och dessutom går alla pengarna till Barncancerfonden, en fantastisk möjlighet att kunna hjälpa till” säger Peter Reisenzein inköpsansvarig frukt och grönt i ett pressmeddelande från marknadsföringsbolaget Svensk Potatis.

Klara på två månader
Potatisen sattes den 14 mars och blev klar för skörd efter mindre än två månader.

Av redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.

Snygga ben – slipp celluliter och brustna blodkärl

Hud

Våra ben är ett känsligt område, problem som celluliter och åderbråck ses ofta som skönhetsfel. Vanligtvis är de tecken på nedsatt cirkulation men det finns hjäp att få. Johanna Bjurström hudterapeut och homeopat tipsar om åtgärder från både in och utsidan.