Fia ville ha en boll som var så lik de klassiska chokladbollarna som möjligt men med mer näring. En chokladboll med twist helt enkelt.
Det är enkelt att göra och blir en underbar liten godsak att bjuda på.
Cirka 20 stycken
Ingredienser
2 dl havregryn
1 dl solroskärnor
6 msk raw kakao
2 msk chiafrön
knappt 1 dl kokossocker
1 dl kokosolja
2–3 msk kaffe
kokosflingor, chiafrön, sesamfrön
och/eller lakritspulver blandat
med citronskal
Gör så här
Mixa havregryn och solroskärnor till ett fint mjöl. Rör ner resten av de torra ingredienserna och blanda väl.
Häll ner smält kokosolja och kaffe och blanda samman ordentligt med en gaffel eller dina händer. Forma till små bollar och rulla i kokosflingor, sesamfrön, chiafrön eller lakritspulver och rivet citronskal.
Smaka av degen under tiden du gör den så du känner om du vill använda mer kaffe eller mindre kakao för att hitta din perfekta smakkombination.
Läs också: Brownies: Ett recept anpassat till FOODMAP för IBS-magar
Fakta
Receptet är hämtat från PT-Fias bok. ”PT-FIAS TIO I TOPP” på Bonnier Fakta.