Fakta
Receptet kommer från Superfruit.Bjud på en smaskig rawfoodtårta med smak av choklad, banan och kola - bakad helt utan gluten, laktos och raffinerat socker.
Ingredienser
Botten
1 msk kokosolja
2 msk Superfruit Goji
1,5 dl medjool dadlar, urkärnade
2 msk mandelmjölk
0,5 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
1 krm salt
2 msk kokosmjöl
Fyllning
300g banan, fryst i skivor
3 dl mandelmjölk
2 msk raw kakaopulver
Chokladsås
Agavesirap
Raw kakaopulver
Vatten
Klä en springform med plastfolie. Mixa alla ingredienser förutom kokosmjölet till bottnen i en stark mixer, häll blandningen i en skål och arbeta sedan in kokosmjölet. Bred ut blandningen jämnt i botten på springformen.
Mixa ihop mandelmjölk, fryst banan och kakao till en slät smet. Häll smeten i springformen och ställ in i frysen.
Rör om i chokladsmeten ett par gånger innan den stelnat helt för att motverka iskristaller.
Ta fram tårtan en stund innan servering så att den får tina något. Gör under tiden chokladsåsen genom att blanda ihop agavesirap, kakaopulver och vatten till önskad smak och konsistens. Häll chokladsåsen över tårtan vid servering.