Annons
Annons

Bjud på en nyttigare chokladtårta

Här är recept på en lyxig och mäktig chokladtårta LCHF-style, utan vetemjöl och socker.

Redaktionen

1 februari, 2013
Bjud på en nyttigare chokladtårta
Dela inlägget

Här är recept på en lyxig och mäktig chokladtårta LCHF-style, utan vetemjöl och socker.

Ingredienser
150 gram smör
150 gram mörk choklad (70-85%)
3 ägg
2 dl sukrin
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl

Glasyr
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad (70-85%)

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret försiktigt i en kastrull.
Smörj en springform med smält smör.
Hacka chokladen fint och tillsätt den i det smälta smöret.
Rör hela tiden och låt chokladen smälta (på låg värme om det krävs).
Vispa ägg och sukrin pösigt i en skål.
Tillsätt chokladsmeten, vaniljpulvret och mandelmjölet. Rör samman.
Häll smeten i en springform (20-23 cm) och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt kakan stå och svalna, gärna i kylen.
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen.
Värm grädde och choklad på mycket låg värme. Rör hela tiden.
När all choklad smält, dra då kastrullen åt sidan och låt svalna. Glasyren blir då något trögflytande.
Ta loss kakan från formen och bred glasyren över kakan.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är hämtat från boken ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” av Annika Rogneby.

Bakglädje till vardags och fest

Annons
Annons