En underbar Brittatårta med smaker av vår och hallon. Helt utan vetemjöl och socker.
Ingredienser
Sockerkakssmet
100 gram smält smör
1 dl sukrin
4 äggulor
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver
Maräng
1 dl sukrin
4 äggvitor
Garnering
Mandelflagor
Fyllning
3 dl grädde
Hallon eller valfria bär
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform cirka 35 x 25 centimeter.
Vispa smör och sukrin poröst.
Separera äggulor och vitor. Rör ner äggulorna i sockerkakssmeten.
Tillsätt mjölken och mandelmjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Gör marängen genom att vispa äggvitorna och sukrin till ett fast skum.
Bred ut sockerkakssmeten i formen, bred marängen ovanpå.
Strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.
Låt svalna och dela sedan på mitten.
Lägg grädde och bär mellan halvorna.
Hallongrädde
Vispa grädden och rör sedan i hallonen i grädden så att den blir rosa.