Cupcakes som för tankarna till morotskaka.
Dessa bakverk blir väldigt saftiga och goda med smak av kanel.
Den lite syrligare frostingen gör det till en mycket fräsch dessert att bjuda på.
Ingredienser
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl sukrin
125 g smör
1 dl mjölk
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
2 st normalstora morötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sukrin poröst.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Smält smöret, Blanda i mjölk och filmjölken.
5. Rör ihop smörblandningen med äggsmeten.
6. Rör ner äggsmeten i de torra ingredienserna.
7. Grovriv morötterna och tillsätt dessa i smeten.
8. Fyll cupcakeformar till 2/3
9. Grädda i ugnen i 25-35 minuter.
Gör frostingen så här:
1. Vispa smöret vitt och fluffigt.
2. Vispa ner philadelphian med smöret.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät och krämig smet.
4. Spritsa eller bred på frostingen när cupcakesen har svalnat.