Receptet kommer från Instagram-profilen Anna Winér, som inspirerar sina cirka 83 500 följare med recept som är veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Du hittar Anna på Instagram som @anna_winer
Om du vill kan du förstås använda vanliga chokladägg med vitt socker i. Annars kan du köpa någon form av sockerfria chokladägg, eller gjuta egna ägg av sockerfri choklad, vilket Anna Winér har gjort.
Tips! Recept till de små chokladbollarna som äggen är toppade med finns på Anna Winérs Instagram.
Fler av Annas recept hittar du under ”Relaterade inlägg” här nedanför/bredvid.
LÄS OCKSÅ: Sagolikt god glutenfri kladdkaka
Ingredienser:
2 chokladägg, köpta eller egengjutna
Chokladmousse
4 dl kokosmjölk
ca 4 msk kakao
4 krm agar agar
Sötning efter smak
Topping, t ex:
Kokosgrädde
Chokladbollar
LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier
Gör så här:
Förberedelse
Köp eller gjut egna stora chokladägg ( i speciella plastformar som finns att köpa på nätet, t ex hos Lyckasmedmat.se).
Öppna chokladäggen genom att skära av toppen med en varm kniv, eller rund pepparkaksformar (se bilden). Du kan även smälta bort övre delen genom att hålla ägget mot en varm yta. Ställ sedan äggen i kylen.
Mousse
Sjud ingredienserna till moussen i minst 3 minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt valfri sötning.
Låt moussen svalna helt innan du mixar den slät och krämig.
Fördela moussen i äggen. Ställ kallt för att stelna helt innan du toppar med t ex kokosgrädde och små chokladbollar.
LÄS OCKSÅ: Påskigt chokladbräck med mango, kokos och pistage!