Annons

Chokladglass med lönnsirap, valnötter och mörk choklad

En rik och krämig chokladglass med knapriga bitar av valnötter. Baserad på silkentofu som gör glassen tjock och krämig utan ägg och mejeriprodukter. Räcker till 4 portioner.

Redaktionen

18 juli, 2015
Chokladglass med lönnsirap, valnötter och mörk choklad
Dela inlägget

En rik och krämig chokladglass med knapriga bitar av valnötter. Baserad på silkentofu som gör glassen tjock och krämig utan ägg och mejeriprodukter. Räcker till 4 portioner.

Ingredienser
70 g mörk choklad
300 g silkentofu
0,5 tsk ekologiskt vaniljextrakt
1 liten nypa salt
0,5 dl lönnsirap
0,25 dl agavesirap
0,75 dl smält neural kokosolja
40 g hackade valnötter

Gör så här
Smält chokladen försiktigt. Mixa alla ingredienser utom chokladen och nötterna till en helt slät smet. Häll försiktigt i den smälta chokladen, blanda väl. Tillsätt slutligen nötterna och rör om försiktigt. Häll ner smeten i en glassmaskin. Låt ev glassen stå i frysen en stund. Servera och njut!

Läs också: Nu nalkas sommar, bad och värme – och allt fler ekologiska glassar!

Recept och foto: Maya Dilek

Annons

Annons