En rik och krämig chokladglass med knapriga bitar av valnötter. Baserad på silkentofu som gör glassen tjock och krämig utan ägg och mejeriprodukter. Räcker till 4 portioner.
Ingredienser
70 g mörk choklad
300 g silkentofu
0,5 tsk ekologiskt vaniljextrakt
1 liten nypa salt
0,5 dl lönnsirap
0,25 dl agavesirap
0,75 dl smält neural kokosolja
40 g hackade valnötter
Gör så här
Smält chokladen försiktigt. Mixa alla ingredienser utom chokladen och nötterna till en helt slät smet. Häll försiktigt i den smälta chokladen, blanda väl. Tillsätt slutligen nötterna och rör om försiktigt. Häll ner smeten i en glassmaskin. Låt ev glassen stå i frysen en stund. Servera och njut!
Läs också: Nu nalkas sommar, bad och värme – och allt fler ekologiska glassar!
Recept och foto: Maya Dilek