Underbar chokladkaka med kakao, apelsinskal och nötter.
Ingredienser
3 ägg
2 dl Sukrin
1 dl vetemjöl
½ dl FiberFin (kan ersättas med vetemjöl)
½ tsk bakpulver
½ dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
3 dl (en bägare) kesella mager
rivet skal av en apelsin eller lime (valfritt)
50 gr valnötter hackat (valfritt)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och Sukrin till en luftig äggblandning. Blanda mjöl med FiberFin, bakpulver, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Blanda det försiktigt i äggblandningen. Rör i kesella, och eventuellt rivet skal och hackede nötter. Häll röran i en smörad rund kakform på cirka 24 cm i diameter och grädda kakan i cirka 40 minuter.
Kakan smakar bäst avkyld, gärna dagen efter. Garnera gärna med SukrinMelis över kakan för servering.
Tips: Servera chokladkakan med halvt blandat vispad grädde blandat med kesella till. Härlig kalorilätt grädde för gräddälskare!
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 124 kcal • protein: 8,5 • kolhydrater: 8,6 • fett: 6,2 • fiber: 3,2
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.