Saftiga, söta cupcakes som innehåller varken vetemjöl eller vitt socker.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
Morotsmuffins, 10-12 st:
4 ägg
1 1/2 dl sukrin melis
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
5 dl rivna morötter
1 dl kokosfett (smält med smöret)
50 g smält smör
Frosting:
200 g philadelfiaost
2 dl Crème fraiche
1 dl sukrin melis
2-3 msk citron, saften av
1/2 citron, rivet skal
Gör så här
Muffins:
Vispa ägg och sukrin melis fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt för sig.
Smält smör tillsammans med kokosoljan.
Låt svalna och blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist det smälta fettet.
Rör om ordentligt.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka tio minuter med varmluftsugn, och cirka 15 minuter med vanlig ugn.
Kolla noga så att de inte bränns. Känn med sticka så att den inte är kladdig innan du tar ut dem.
Låt svalna.
Frosting:
Blanda samman alla ingredienser och vispa.
Crème fraiche gör att smeten kan bli ganska rinnig. Vispa tills du märker att den tjocknar.
Spritsa frostingen på varje muffins, strö över lite rivet citronskal (gnid citronen först i vinäger ordentligt så får du bort bekämpningsmedel och kemikalier. Skölj i vatten).