Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Erica har fått starkt hår igen tackvare Silicea

Foto: Peter Ringström

Det hänger på håret

Erica är en 45-årig tvåbarnsmamma som alltid haft ett stort intresse för hälsokost.
Tack vare det hälsokostintresset och ett tips från en väninna har Erica idag äntligen  fått ordning på sitt hår igen.

Erica har som hon själv beskriver det alltid haft ett typiskt nordiskt hår med väldigt tunna och fina hårstrån. Vid sin första graviditet var det någonting som förändrades. Som för så många andra gravida kvinnor påverkades även Ericas hår positivt av graviditeten. Hon fick ett jättefint hår, mycket fylligare och bättre kvalitet än tidigare. Även hennes hy förbättrades och fick en helt annan lyster än tidigare.

Växte sig inte långt
Vad som händer under graviditeten är att man på grund av hormonförändringar inte tappar särskilt mycket hår. Efter förlossningen däremot, då hormonnivåerna går tillbaka till ett normalläge, tappar man istället hår i en mycket högre takt än vad man är van vid. Detta på grund av att det hår man behållit under nio månaders graviditet nu faller av.
Det är precis det som hände Erica. Hennes jättefina och fylliga hår började efter förlossningen att falla av. Ammandet bidrog även till att hon tappade mer och mer hår. Erica kände också att hennes hår nu inte växte som tidigare. Det var en väldigt jobbig period för Erica eftersom det är viktigt för henne att ha ett fint hår. När hon sedan klippte håret kortare växte det aldrig ut till det långa fina hår hon tidigare haft.

 

Fick plötsligt spänst och lyster
Flera år efter sin första graviditet kom Erica via en väninna i kontakt med Silicea Original Gel, en närande kiselgelé. Hennes väninna hade prövat den för sin mage och varit helt lyrisk över resultatet. Hon hade hört att den även skulle vara bra för håret och tyckte att det skulle kunna vara något för Erica att pröva.
Erica införskaffade Silicea Original Gel och blev otroligt nöjd med resultatet. Det tog lite tid men efter sex månader med kiselgelén hade hennes hår äntligen blivit mycket bättre. Det växte normalt igen och fick en helt annan kvalitet. Erica fortsatte att äta produkten i ytterligare cirka två år för att bibehålla den effekt hon fått. Utöver effekten hon fått på håret hade även hennes hy påverkats positivt av kiselgelén. Den fick en helt annan spänst och lyster. Hon har även använt gelén i ansiktet som en renande ansiktsmask.

Slipper håravfallet
Sedan var det dags för barn nummer två i Ericas liv. Även denna graviditet gav henne vackert hår och enastående hy. Erica gjorde en paus med Silicea Original Gel under graviditeten. Direkt efter förlossningen var det dock dags att köra igång med den igen. Hon ville nämligen inte behöva uppleva samma kraftiga håravfall som efter sin första graviditet. Denna gång valde Erica kapselformen istället för gelén, detta då kapslar kändes smidigare att hantera och ha med sig.
Erica har efter förlossningen ätit Silicea Original kapslar och inte alls haft samma problem som vid sin första graviditet. En kapsel om dagen har gjort susen vilket har varit en otrolig lättnad för Erica. Hon har inte alls haft samma håravfall utan upplever det som att hon lyckats bibehålla den effekt som graviditeten gav på håret och även huden med hjälp av kiselkapslarna.

"Tänker aldrig sluta"
Det är idag 1,5 år sedan hon födde sitt andra barn och hon äter fortfarande sina Silicea-kapslar. Silicea Original kapslar och gelé har indirekt påverkat Ericas välmående. Detta i och med att hon inte trivts med sig själv i risigt hår och nu är det något hon slipper bekymra sig över.
När jag frågar henne om hon tänker fortsätta att äta kapslarna skrattar hon och säger ” Jag tänker aldrig sluta”. Hon vill inte riskera att tappa sitt fina hår igen. Inte heller bli av med den spänst och lyster som hennes hy har fått. Hon säger även att det känns som att den motverkar hennes hys åldrande.
”Självklart påverkar det hur jag mår då mitt hår och min hy är viktigt för mig”.

Av Johanna Gustafsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!

 

målad bild av hjärna där fjärilar flyger ut

Ny metod som ska bromsa Alzheimers sjukdom

Fakta

En ny behandlingsmetod att förhindra uppkomsten hos av Alzheimers sjukdom har utförts på möss – och resultaten är lovande. Forskare vid Uppsala universitet har lyckats öka nedbrytningen av de byggstenar som förhindrar ett protein att bilda klumpar och som gör att minnet försämras.

ansikten på 7 personer

5000 personer ska testa D-vitamin mot covid-19

Forskning

En stor klinisk studie ska undersöka om D-vitamin skyddar mot covid-19. Studien som getts namnet Coronavit kommer att pågå under sex månader och involvera hela 5 000 personer. Studien görs i Storbritannien där befolkningen generellt sett har låg D-vitaminstatus.

två personer springer

Så kan träning motverka cancer

Forskning

Den som drabbats av cancer rekommenderas att motionera eftersom prognosen då blir bättre. Det är inte helt klarlagt varför det förhåller sig på det viset, men nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat en trolig förklaring. Fysisk aktivitet verkar kunna påverka de cytotoxiska T-cellerna så att de stärker deras förmåga att ge sig på cancercellerna.

Kvinna sitter i en säng med en kopp i handen

4 teer som hjälper dig att sova bättre

Naturlig hälsa

Naturliga örter som kamomill och citronmeliss kan hjälpa dig att somna lättare, minska antalet tillfällen du vaknar under natten samt förbättra sömnkvaliteten generellt. Allra mest effektivt blir örterna i koncentrerad form, i ett tillskott, men att dricka ett varmt te med örterna i utspädd form är också till hjälp.

 

En pudel får massage på en bänk

Så jobbar en djurhomeopat

Husdjur

Homeopati är en alternativ, holistisk behandlingsform med egna läkemedel för människor. Men det finns faktiskt även homeopati för djur, som då behandlas av djurhomeopater. Hur jobbar en sådan? Kurera frågade Annika Petrén och Sofie Rehndell, som bägge kan titulera sig djurhomeopater.

Närbild på en galette med cashewsmör med granatäpple

Glutenfri galette med granatäpple och cashewsmör

Recept

I det här receptet, signerat stjärnkocken Niklas Ekstedt, får du upptäcka den underbara franska galetten, här pyntad med granatäpple, mynta och cashewnötter! Till skillnad från "syskonet" crêpe är en galette mindre söt och mer aromatisk då den är gjord på glutenfritt bovetemjöl istället för vetemjöl.

 

tre kvinooansikten

Så kan din rosacea bli bättre

Hälsa

Rödhet eller rodnad på huden kan till exempel vara ytliga blodkärl eller rosacea. Kyla, värme och stress kan också göra huden rödflammig. Studier har visat ett en speciell molekyl som kommer från sackaros kan dämpa med röda området i ansiktet med upp till 68 procent.

man bär kvinna på ryggen

Naturens apotek: Uppiggande växter

Hälsa

När dagarna blir kortare och höstmörkret blir allt mer påtagligt hinner en del av oss aldrig ut i dagsljus. Då är det lätt att tappa ork och energi. Här är några pigga växter som ger kraft till både kropp och sinne.

Lingonbröd från boken "Systrarna Perssons skafferi"

Lingonbröd med anis

Recept

Vill du lyxa till vardagsfrukosten? Svep då ihop detta lingonbröd innan du går och lägger dig på kvällen och låt kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in de färdigjästa bröden i ugnen - och voíla frukosten är serverad.

 

En shake med jordnötssmör och bär

Må bra i höst med hälsosam comfort food

Kost

Matbloggaren Agnes Gällhagen har samlat sina bästa och mest trösterika comfort food-recept i en kokbok i grön tappning. Mat att laga när du vill vara lite extra snäll mot dig själv, när förkylningen lurar eller du helt enkelt behöver fylla på med extra näring och omtanke.