Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Erica har fått starkt hår igen tackvare Silicea

Foto: Peter Ringström

Det hänger på håret

Erica är en 45-årig tvåbarnsmamma som alltid haft ett stort intresse för hälsokost.
Tack vare det hälsokostintresset och ett tips från en väninna har Erica idag äntligen  fått ordning på sitt hår igen.

Erica har som hon själv beskriver det alltid haft ett typiskt nordiskt hår med väldigt tunna och fina hårstrån. Vid sin första graviditet var det någonting som förändrades. Som för så många andra gravida kvinnor påverkades även Ericas hår positivt av graviditeten. Hon fick ett jättefint hår, mycket fylligare och bättre kvalitet än tidigare. Även hennes hy förbättrades och fick en helt annan lyster än tidigare.

Växte sig inte långt
Vad som händer under graviditeten är att man på grund av hormonförändringar inte tappar särskilt mycket hår. Efter förlossningen däremot, då hormonnivåerna går tillbaka till ett normalläge, tappar man istället hår i en mycket högre takt än vad man är van vid. Detta på grund av att det hår man behållit under nio månaders graviditet nu faller av.
Det är precis det som hände Erica. Hennes jättefina och fylliga hår började efter förlossningen att falla av. Ammandet bidrog även till att hon tappade mer och mer hår. Erica kände också att hennes hår nu inte växte som tidigare. Det var en väldigt jobbig period för Erica eftersom det är viktigt för henne att ha ett fint hår. När hon sedan klippte håret kortare växte det aldrig ut till det långa fina hår hon tidigare haft.

 

Fick plötsligt spänst och lyster
Flera år efter sin första graviditet kom Erica via en väninna i kontakt med Silicea Original Gel, en närande kiselgelé. Hennes väninna hade prövat den för sin mage och varit helt lyrisk över resultatet. Hon hade hört att den även skulle vara bra för håret och tyckte att det skulle kunna vara något för Erica att pröva.
Erica införskaffade Silicea Original Gel och blev otroligt nöjd med resultatet. Det tog lite tid men efter sex månader med kiselgelén hade hennes hår äntligen blivit mycket bättre. Det växte normalt igen och fick en helt annan kvalitet. Erica fortsatte att äta produkten i ytterligare cirka två år för att bibehålla den effekt hon fått. Utöver effekten hon fått på håret hade även hennes hy påverkats positivt av kiselgelén. Den fick en helt annan spänst och lyster. Hon har även använt gelén i ansiktet som en renande ansiktsmask.

Slipper håravfallet
Sedan var det dags för barn nummer två i Ericas liv. Även denna graviditet gav henne vackert hår och enastående hy. Erica gjorde en paus med Silicea Original Gel under graviditeten. Direkt efter förlossningen var det dock dags att köra igång med den igen. Hon ville nämligen inte behöva uppleva samma kraftiga håravfall som efter sin första graviditet. Denna gång valde Erica kapselformen istället för gelén, detta då kapslar kändes smidigare att hantera och ha med sig.
Erica har efter förlossningen ätit Silicea Original kapslar och inte alls haft samma problem som vid sin första graviditet. En kapsel om dagen har gjort susen vilket har varit en otrolig lättnad för Erica. Hon har inte alls haft samma håravfall utan upplever det som att hon lyckats bibehålla den effekt som graviditeten gav på håret och även huden med hjälp av kiselkapslarna.

"Tänker aldrig sluta"
Det är idag 1,5 år sedan hon födde sitt andra barn och hon äter fortfarande sina Silicea-kapslar. Silicea Original kapslar och gelé har indirekt påverkat Ericas välmående. Detta i och med att hon inte trivts med sig själv i risigt hår och nu är det något hon slipper bekymra sig över.
När jag frågar henne om hon tänker fortsätta att äta kapslarna skrattar hon och säger ” Jag tänker aldrig sluta”. Hon vill inte riskera att tappa sitt fina hår igen. Inte heller bli av med den spänst och lyster som hennes hy har fått. Hon säger även att det känns som att den motverkar hennes hys åldrande.
”Självklart påverkar det hur jag mår då mitt hår och min hy är viktigt för mig”.

Av Johanna Gustafsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

 

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

 

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.