Annons
Annons

Enkel apelsinsallad med chili

Bjud på en enkel och fräsch apelsinsallad med lite sting i! Perfekt som tillbehör eller plockmat under december månads adventsmys, eller på julbordet!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
27 november, 2025
Apelsinsallad med chili

Receptet, som är grekiskt och kommer från kokboken ”Medelhavsmat” av tv-profilen och kocken Tareq Taylor, kallas på sitt ursprungsspråk för ”neratzosalata”.

”Den här superenkla apelsinsalladen har sitt ursprung på ön Korfu i Grekland. Där gör man den traditionellt på bitterapelsin, eller pomerans som vi ofta kallar den, en citrusfrukt som påminner om apelsin men med betydligt mer syra och beska. Neratzo-salata kombinerar fruktens intensiva smak med salt, olivolja och lite sting. Gott till exempelvis stekt kyckling eller halloumi”, tipsar Tareq Taylor.

Ingredienser:

4 portioner (som tillbehör)

5 apelsiner

chiliflakes

Annons
Annons

flingsalt

olivolja

Gör så här:

Skär bort skalet inklusive allt det vita på apelsinerna. Skiva apelsinerna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Strö på chiliflakes och flingsalt och ringla en god olivolja över.

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylor: ”Jag blev sjuk av skräpmat”

Boken Medelhavsmat
Annons