Annons
Annons

Allt på en plåt – à la Tareq Taylor

När du vill laga mat till flera, men har ont om tid är det här den perfekta rätten! En plåt full av färgsprakande godsaker som i princip tillagar sig själv i ugnen.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
1 oktober, 2021
Allt på en plåt – à la Tareq Taylor

När du vill laga mat till flera, men har ont om tid är det här den perfekta rätten! En plåt full av färgsprakande godsaker som i princip tillagar sig själv i ugnen.

”Lägg gärna till lite inlagda soltorkade tomater till de övriga ingredienserna – tomaterna ger extra fin smak åt rätten”, tipsar Tareq Taylor som ligger bakom detta lika oemotståndliga som enkla recept. Det kommer från boken ”Det goda livet” (Bonnier Fakta) som Tareq skrivit ihop med dietisten Sara Ask. Fokus i boken är på en sund livsstil genom goda vanor – och hälsosam, god mat i regnbågens alla färger.

En stor intervju med Tareq Taylor, bland annat om hans matfilosofi som går ut på att laga god och hälsosam mat från grunden, hittar du här!

LÄS OCKSÅ: Buddha bowl med syrlig lök och vegansk chiliaioli

Ingredienser

4 portioner
500 g små potatisar
1 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
ca 250 g färsk salsiccia
250 g körsbärstomater
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
1 gul paprika
1 grön paprika
1 dl svarta oliver utan kärna
2 mozzarella à 125 g
1⁄2 citron, rivet skal
flingsalt
nymalen svartpeppar

Bokomslag "Det goda livet"LÄS OCKSÅ: Jessica Frejs regnbågspytt

 

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader, varmluft. Rosta potatisarna hela med skal på en ugnsplåt i cirka 30 minuter, tills de är mjuka. Hacka timjan och vitlöksklyftor och blanda med olja i en skål.
Ta ut potatisarna och krossa dem med en gaffel direkt på plåten. Ringla vitlöks- och timjanoljan över.
Skär en skåra längs korven, ta ut färsen ur skinnet och riv den i mindre bitar.
Lägg ut på plåten med potatis och rosta i 10–15 minuter.
Dela under tiden tomater och kronärtskockshjärtan i halvor. Skär paprikorna i bitar. Ta ut plåten igen och lägg ut tomater, paprika, kronärtskockshjärtan och hela oliver. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över plåten. Strö över citronskalet och rosta i ytterligare 10 minuter.
Ta ut plåten och strö flingsalt över alltihop. Ta till sist några varv med pepparkvarnen och servera direkt.

LÄS OCKSÅ: Zucchinipasta med kantarellpesto

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons