Annons
Annons

Jessica Frejs regnbågspytt

Den här färgglada pytten är en somrig och vegetarisk uppdatering av den klassiska pyttipannan. Med smarrigt matig sötpotatis, frisk mynta och söta hallon som bryter av mot salt fetaost blir det garanterat en favorit under årets varmare dagar.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
16 augusti, 2020
Jessica Frejs regnbågspytt

Den här färgglada pytten är en somrig och vegetarisk uppdatering av den klassiska pyttipannan. Med smarrigt matig sötpotatis, frisk mynta och söta hallon som bryter av mot salt fetaost blir det garanterat en favorit under årets varmare dagar.

Receptet kommer från den nysläppta, frestande och färgglada kokboken ”Jessicas vegomiddagar” (Harper Collins) av Jessica Frej, en av Sveriges mest populära tv-kockar som givit ut totalt 9 kokböcker, varav flera med lättlagat tema, precis som denna senaste i raden. Håll utkik efter en intervju med Jessica Frej här på Kureras hemsida kommande veckor, liksom fler recept ur boken!

LÄS OCKSÅ: Skönt grön detox-smoothie

Bokomslag till boken "Jessicas vegomiddagar"

Ingredienser

1 kg skalad sötpotatis, i kuber
1 burk sköljda kokta kikärtor à 400 g
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes.
150 g smulad fetaost
1 dl myntablad
1 näve hallon
2 msk sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 lime, saften

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
Skär sötpotatisen i kuber och lägg på en plåt ihop med kikärtor.
Ringla över olivolja och strö över salt och chiliflakes.
Baka i ugnen i 30 minuter. Ta ut plåten och toppa med smulad fetaost, myntablad, hallon, sesamfrön, pumpakärnor och limesaft.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons