Annons
Annons

Jessica Frejs rostade aubergine

En fräsch men samtidigt mättande rätt! Matiga belugalinser möter rostad aubergine och vitlöksdoftande gremolata. Toppa med vackra ätbara blommor för maxad sommarkänsla!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
28 juli, 2023
Jessica Frejs rostade aubergine

Den här läckra vegorätten är lätt och fräsch, men samtidigt mättande. Matiga belugalinser möter rostad aubergine, labneh och en vitlöksdoftande gremolata med persilja och citron. Toppa med vackra ätbara blommor om du vill maxa sommarkänslan!

Receptet kommer från färgglada kokboken ”Jessicas vegomiddagar” (Harper Collins) av Jessica Frej, en av Sveriges mest populära tv-kockar som givit ut totalt nio kokböcker, varav flera med lättlagat tema, precis som denna. Bokomslag till boken "Jessicas vegomiddagar"

Ingredienser

4 portioner
2 dl belugalinser
2 auberginer
1 tsk salt
Olivolja
Labneh (valfri mängd)
Rostade pinjenötter (valfri mängd)

Gremolata:
2 dl persilja
1 citron, finrivet och saft
1 vitlöksklyfta
1/3 chili
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt

LÄS OCKSÅ: Rawfoodsallad med krämig cashewsås

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär auberginerna i stora bitar eller motsvarande mängd hela små auberginer och lägg på en plåt.
Ringla över generöst med olivolja och strö över salt.
Rosta i ugnen i 20–30 minuter så att de får färg och blir mjuka.
Mortla eller mixa ihop persilja, finrivet skal och saft från citronen, vitlöksklyftan, chili, olivolja och salt till en gremolata.
Blanda gremolatan med auberginen och servera med linserna, labneh och rostade pinjenötter.
Tips! Hittar du inte labneh går det lika bra med mjuk getost eller fetaost, tipsar Jessica.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons