Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Ateljé Photos 4 U

Eva fick tjockare hår av kosttillskott

Stress är verkligen ingen höjdare för håret och dess kvalitet.
Efter en längre period av mentala påfrestningar hade Eva kala fläckar på huvudet.
I dag har fått sitt tjocka fina hår tillbaka - med hjälp av kosttillskottet Vital Elixir.

– När man tittade på mitt hår tidigare såg man något livlöst och tråkigt. Numera är det helt annorlunda. Visst kan jag ha dagar då jag är mer trött och stressad än annars, men håret ser alltid friskt och levande ut. Det är en gigantisk skillnad.

Eva är glad. Hennes hår betyder mycket för henne och tiden då det föll av och lämnade stora kala fläckar på huvudet var inte särskilt rolig. Men det var stressen som tog ut sin rätt. Hon höll på och byta jobb och hade en del andra stressfaktorer i sitt liv, så håravfallet tycktes vara kroppens sätt att protestera.
– Jag ville hjälpa kroppen lite på traven på ett naturligt sätt för att få tillbaka mitt hår, och fick tips om Vital Elixir, ett flytande kosttillskott baserat på superfrukter och superbär. En riktig näringsbomb helt enkelt och jag tyckte att det kunde vara värt att prova, säger Eva.

Eva började ta Vital Elixir varje morgon och efter cirka åtta veckor kunde hon konstatera att det hade börjat hända något. I samma veva var hon hos sin frisör som också reagerade.
– ”Men gud, vad har hänt? Vilken skillnad på ditt hår!”, sa min frisör. Hon blev jätteimponerad, och nyfiken på vad som låg bakom.

 

Alla näringsämnen i Vital Elixir hade gjort susen för Evas hår, för nu hade massa nya hårstrån börjat växa ut och hon tappade inte alls lika mycket hår som tidigare.
– Det var förstås jätteroligt att se, så jag kände mig peppad att fortsätta ta min lilla hutt varje morgon. Jag hade tydligen hittat något som fungerade. Gott smakade det också, säger Eva.

Växer fortare
Numera är evas hår tjockare än någonsin och kvaliteten är också betydligt bättre än tidigare. Det växer snabbt och är lättare att styla i och med att hon har mer att jobba med. De kala fläckarna hon hade tidigare är helt borta.
– Det är fantastiskt. Jag tänker aldrig sluta med Vital Elixir. Enda nackdelen jag kan komma på är att håret växer så fort att jag måste springa hos frissan oftare, skrattar Eva.

Även Evas man tar numera Vital Elixir varje dag och han har också sett en effekt.
– Han har en flint bakpå huvudet, men sedan han började ta det här tillskottet har hårstrån faktiskt börja växa där igen. Och vi märker båda att vi håller oss friskare rent allmänt med detta. Ingen av oss har varit förkyld på jättelänge. Inom mitt jobb träffar jag mycket folk så det är ju lätt hänt att man råkar bli smittad med någon förkylningsbacillusk. Men som sagt, inte numera. Vital Elixir har visst inte bara stärkt håret utan även immunförsvaret, konstaterar Eva.

 Av Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

 

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

 

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.