Tjatar familjen om pizza? Kom ihåg att det finns fler varianter än den traditionella vetemjölspizzan värda att testa. Till exempel där degen är baserad på pressad blomkål eller pizza helt enligt rawfoodmetoden.
Här är ett gott recept på en glutenfri variant.
Fakta
Receptet kommer från Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Degen
4 portioner
10 g jäst
400 g kallt vatten
1/4 dl chiafrön (kan uteslutas, ingår inte i originalreceptet)
50 g rismjöl
20 g majsmjöl
90 g bovetemjöl
60 g majzena
1/2 tsk salt
15 g fiberhusk
Jessicas tomatsås
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 dl krossade ekologiska tomater
1 1/2 msk balsamvinäger
1/1 – 1/3 örtbuljongtärning
2 msk sukrin
1/2 tsk sambal oelek eller mer, beroende på om du gillar hetta.
1-2 tsk oregano