Detta är kanske världens godaste äppelkaka säger upphovskvinnan Nilla Gunnarsson om receptet på gluten- och mjölkfri äppelkaka. Kakan passar lika utmärkt som lyxig fika som till dessert men då räcker det med en liten bit.
Fakta
Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).
Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen
Detta recept kommer från Nilla Gunnarssons bok: Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker
12
- 3 äpplen, skalade och delade i kuber
- 30 gram smör eller kokosolja
- 1 deciliter ljust muscovadosocker, rårörsocker eller kokossocker
- 200 gram mandelmjöl
- 200 gram (2 1/3 dl) hela mandlar
- 2 tesked mald kardemumma
- 2 tesked bakpulver
- 4 ägg
- 1,5 deciliter lönnsirapTopping
- 2 äpplen, tunt skivade
- 50 gram hela mandlar, grovhackade
- 50 gram smör, smält
- 50 gram ljust muscovadosocker, rårörsocker eller kokossocker