Annons

Glutenfri hirsgröt med frukt

Nu när det är kallt ute har vi börjat ge glutenfri vegangröt till León på morgonen. Gott med något varmt. Recept från bloggen Rawfoodfamiljen.

Redaktionen

18 december, 2012
Glutenfri hirsgröt med frukt
Dela inlägget

Ingredienser
2 msk hirsflingor från Saltå Kvarn
1/2 banan
3 torkade aprikoser (blötlagda i fingervarmt vatten ca 15 min, jag brukar hacka dem i småbitar)
1 msk mullbär
1 tsk kokosolja

Gör så här
Koka upp hirsflingorna med lite vatten så det blir mjukt.
Lägg i aprikoserna, bananen och mullbären och kör med stavmixern tills slätt, häll i fingervarmt vatten om den känns tjock i konsistensen.
Lägg sedan ner kokosoljeklicken och rör runt.

(Blötlagda hirsflingor kan även ersätta cirka 10 – 20 procent av mjölmängden i brödbak.)

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från bloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Annons