En riktigt krämig och god sommarpaj som är glutenfri, pajskalet kan du även använda till vilken paj som helst.
Fakta
Receptet kommer från Superfruit
www.superfruit.se.
Portioner: 6
Ingredienser
Mandelbotten
3/4 dl Superfruit Kokospalmsocker
3 3/4 dl Superfruit Mandelmjöl
1 dl Superfruit Kokosmjöl
1 ägg
2 msk Superfruit Virgin Kokosolja
Fyllning
3 st äggulor
2 dl Crème fraîche
3 msk Superfruit Kokospalmsocker
250 g färska jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till botten och bearbeta till en smidig deg.
Tryck ut degen i en ugnsform med avtagbar kant penslad med lite kokosolja.
Ställ formen i kylen i 30 minuter, grädda den sedan mitt i ugnen i åtta minuter.
Vispa under tiden ihop ägg, crème fraîche och socker till en jämn smet.
Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna, grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Låt pajen svalna och pudra över florsocker innan servering.