Pannkaor med bär

Glutenfria pannkakor med sommarbär

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: "Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker" 2016 (Max Ström) och "Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker" 2016 (Semic) samt "Baka glutenfritt - matbröd, kakor, tårtor och desserter" 2015 (Semic).

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen

Supergoda, nyttiga och näringsrika är dessa naturligt glutenfria fullkornspannkakor från Nillas Kitchen. Varför inte göra dem till frukost i helgen. Smeten är gjord på havremjöl och fullkornsrismjöl.

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: "Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker" 2016 (Max Ström) och "Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker" 2016 (Semic) samt "Baka glutenfritt - matbröd, kakor, tårtor och desserter" 2015 (Semic).

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen
Portioner: 3

Ingredienser

Pannkakssmet
1 ägg
2 deciliter valfri mjölk (jag använde 0,5 dl kokosgrädde + 1,5 dl vatten)
0,5 matsked agave eller honung (ger färg och smakbrytning men kan uteslutas om man vill)
1,25 deciliter havremjöl
1,25 deciliter rårismjöl (fullkorn)
1 kryddmått salt
1 kryddmått vaniljpulver (kan uteslutas)
1 knapp tesked bakpulver
kokosolja, ghee eller klarifierat smör till stekning

Till servering
Bär
Lönnsirap, honung eller agave

Gör så här

Vispa ägg med mjölk och eventuell sötning. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet. Värm en stekpanna till medelvärme. Smält lite fett i pannan och häll i cirka tre pannkakor åt gången, ungefär 0,75 deciliter smet är lagom till en pannkaka. Låt steka tills dess att pannkakan fått färg på undersidan, stelnat lite runt kanterna och fått bubblor i mitten. Vänd och stek på andra sidan.

Servera med färska bär och lite extra sötning.

Letar du efter andra glutenfria frukostalternativ?
Hittar du bland annat här:
Glutenfria chiafrö-bröd
Glutenfria nyponfrallor
Glutenfritt proteinbröd utan jäst (focaccia)
Underbara LCHF-frallor

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.

Snygga ben – slipp celluliter och brustna blodkärl

Hud

Våra ben är ett känsligt område, problem som celluliter och åderbråck ses ofta som skönhetsfel. Vanligtvis är de tecken på nedsatt cirkulation men det finns hjäp att få. Johanna Bjurström hudterapeut och homeopat tipsar om åtgärder från både in och utsidan.