Att det går att skapa goda, söta och fantastiskt fina bakverk utan vare sig gluten eller vitt socker är Anna Winér ett levande exempel på. Hennes populära Instagram-konto med drygt 83 000 följare är fullt av frestande sötsaker och bakverk, som är lika färgsprakande som goda. Dessa muffins, bakade med mandelmjöl, fiberhusk och jordnötssmör är inget undantag och är sötade med banan, äppelmos och fibersirap. Du hittar Anna Winérs Instagram-konto här!
Ingredienser
4 stora muffins
2 dl mosad banan eller eget äppelmos
1,5 dl jordnötssmör
2 tsk bakpulver
2 krm fiberhusk
Marsipandetaljer:
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk fibersirap
Vatten
Livsmedelsfärg
Fyllning:
Jordnötssmör
Livsmedelsfärg
Gör så här:
Muffins:
1. Mixa ingredienser till muffinsen slätt och fördela i formarna (från Letscelebrate.se). Fyll formarna så du får en hel botten utan mittenhål.
2. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Marsipandetaljer:
Blanda ingredienserna till marsipanen tills du får en formbar massa, tillsätt vatten efter behov. Göra skaft och blad av marsipanen.
MER FRÅN ANNA WINÉR: Smarriga rabarbermuffins utan gluten och vitt socker
Fyllning:
Blanda jordnötssmör med lite orange livsmedelsfärg och eventuellt olja om den är hård i konsistensen.
Montering:
Fyll muffinsen med jordnötssmöret och placera detaljerna av marsipan.