En lunch som du lagar hemma är som bäst när den är både god och snabb! Här är ett gott exempel med få men smakrika råvaror – som parmesan, vitlök, mozzarella och basilika.
”Gnocchi är något vi ofta har i kylen hemma hos oss. I den här rätten hoppar jag över stegen med att mixa pesto och förkoka gnocchin. Alla goda pestosmaker är med och gnocchin blir bättre av att stekas direkt. För att toppa det hela blandar jag ner en mozzarella som smälter ihop allt”, skriver Sara Begner som skapat detta recept, taget ur hennes senaste bok ”Laga lunch på typ 4 minuter” (Norstedts).
Ingredienser
2 portioner
2 msk olivolja
1 påse färsk gnocchi (500 g)
1 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta, pressad
1 kruka basilika
1 mozzarella (125 g), i bitar
2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
Gör så här
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek gnocchi och solroskärnor tills gnocchin är genomvarm och fått stekyta, ca 5 minuter.
Tillsätt vitlöken och stek 1 minut.
Tillsätt basilika, mozzarella och parmesan och vänd runt tills allt är varmt.
Krydda med salt och peppar.
Av Carolina Eriksson